...

αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum Low Energy

Meaco 12L Platinum | κατανάλωση αφυγραντήρα

  • Μόνο 136W με θερμοκρασία χώρου 20°C και σχετική υγρασία 60%
  • Μόνο 144W με θερμοκρασία χώρου 20°C και σχετική υγρασία 80%

Μπορεί ο αφυγραντήρας 12 λίτρων να καλύψει ολόκληρο το σπίτι;

Ο αφυγραντήρας μπορεί να αφυγράνει τόσα κυβικά μέτρα χώρου, όσο ο όγκος αέρα που ο ανεμιστήρας του μπορεί να επηρεάσει, δηλαδή 100m3. Επιπλέον βοηθάει το γεγονός ότι ο υγρός αέρας κινείται πάντα στους ξηρούς χώρους. Από τη στιγμή που αφήνετε όλες τις ενδιάμεσες πόρτες ανοιχτές ο αφυγραντήρας θα μπορέσει να καταπολεμήσει σε ολόκληρο το σπίτι τις σταγόνες νερού στις επιφάνειες και τη μούχλα.

Meaco 12L Platinum αφυγραντήρας για σπίτι 80m² περίπου

Αν χρειάζεστε ένα αφυγραντήρα για σπίτι περίπου 80m² και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε αυτός είναι ο Meaco 12L Platinum Low Energy σωστός αφυγραντήρας για σας. Οι αφυγραντήρες Meaco Platinum Low Energy είναι η νέα σειρά αφυγραντήρων χαμηλής κατανάλωσης (Low Energy) που έχει προσελκύσει την προσοχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για έναν απλό λόγο – το εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Αφυγραντήρας καθαριστής αέρα

Ο αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum Low Energy ήταν ο πρώτος οικιακός αφυγραντήρας που χρησιμοποίησε φίλτρο αέρα HEPA. Παραμένει ο μόνος αφυγραντήρας που μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως καθαριστής αέρα. Χωρίς δηλαδή να κάνει υποχρεωτικά αφύγρανση.

Φίλτρο σκόνης & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Φίλτρο αέρα HEPA

Ο αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum Low Energy διαθέτει στη συσκευασία του ένα φίλτρο σκόνης (λειτουργεί ως προφίλτρο) και ένα πραγματικό φίλτρο αέρα HEPA (και όχι απομίμηση HEPA). Ο αέρας που διαχέεται από τον αφυγραντήρα θα είναι ξηρός, αλλά και καθαρός!

285€

amazonaverage review meaco 12lPlatinum Meaco 12L Platinum

Μέση αξιολόγηση amazon.co.uk

αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum – Δυνατότητα Αφύγρανσης

Συνθήκες Δωματίου Αφυγραντήρας Λίτρα/Ημέρα Κατανάλωση
10°C and 60%rh 1,62 L 138 W
20°C and 60%rh 4,92 L 157 W
30°C and 60%rh 7,60 L 175 W
10°C and 80%rh 3,94 L 142 W
20°C and 80%rh 8 L 163 W
30°C and 80%rh 11,60 L 196 W
ψηφιακός αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum
ψηφιακός αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum side
ψηφιακός αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum back
ψηφιακός αφυγραντήρας Meaco 12L Platinum top
Τύπος αφυγραντήρα Compressor Rotary
Αφυγραντήρας για σπίτια έως 80m² περίπου
Ροή αέρα (ονομαστική) 100m3
Υγροστάτης ✔ Ναι, ηλεκτρονικός
Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης αποχέτευσης
Χρονοδιακόπτης λειτουργίας 1 έως 24 ώρες
Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου
Αυτόματη επανεκκίνηση από διακοπή ρεύματος
Φίλτρο σκόνης
Φίλτρο HEPA ✔ περιέχεται στη συσκευασία
Μέγιστο επίπεδο θορύβου 41dBA
Ψυκτικό R290 / 35g
Τροφοδοσία Κανονική 230V, 50Hz
Κατανάλωση ρεύματος 157 Watt
Ταχύτητες ανεμιστήρα 2
Θερμοκρασίες λειτουργίας 5-35°C
Χωρητικότητα δοχείου νερού 2,5 λίτρα
Διαστάσεις (Ύψος x Πλάτος x Βάθος) 475 x 325 x 248mm.
Καθαρό βάρος 9,8 kgs
Εγγύηση 2 έτη

average-review-meaco-dd8l_1

Λειτουργεί και ως καθαριστής αέρα

Τον αγόρασα πριν από 2 μέρες, προκειμένου να αντιμετωπίσω τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας (περίπου 75-78%) στα δύο βορινά υπνοδωμάτια του διαμερίσματός μου (60 τ.μ.). Ήδη από το πρώτο βράδυ έριξε το ποσοστό υγρασίας στο 55-57%. Το πρωΐ η γυναίκα μου μου είπε ότι είναι η πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα που ξύπνησε χωρίς να έχει μπουκωμένη τη μύτη της. Το σπίτι είναι πιο ζεστό (2 μέρες τώρα δεν έχουμε ανάψει τα aircondition). Μαζί με τον αφυγραντήρα (που πλέον ονομάζεται Μeaco 12L Low Energy Dehumidifier) αγόρασα και το πακετάκι της Meaco με τα συμβατά για το εν λόγω μοντέλο φίλτρα HEPA, αφού έτσι ο αφυγραντήρας (ακόμα κι όταν δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας του) λειτουργεί και ως καθαριστής αέρα.

average-review-meaco-dd8l_1

δεν παρατήρησα μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος

Με έσωσε παιδιά είχα υγρασία πάνω απο 80% μέσα στο σπίτι …. μούχλιαζαν τα πάντα.
Τον χρησιμοποιώ εδώ κ ένα χρόνο,κάνει ότι ακριβώς λέει ότι κάνει,ορίζεις εσύ από πιο επίπεδο υγρασίας κ πάνω θέλεις να δουλεύει κ μόνος του αυτόματα λειτουργεί, τις πρώτες μέρες με υγρασία 85+ μέσα στο σπίτι μάζευε περίπου 8-9 λίτρα την ημέρα, μετά από αρκετές μέρες έστρωσε την υγρασία στον χώρο κ με μια κανονική ήμερα εξωτερικής υγρασίας (περιπου 80-85) μάζευε 2,5-3 λιτρα την ήμερα.Τον λειτουργώ ασταμάτητα εδώ κ ένα χρόνο.όταν δεν έχει υγρασία όπως τώρα με τον καύσωνα δεν λειτουργεί σχεδόν καθόλου.Επίσης δεν παρατήρησα μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος. Ο θόρυβος που κάνει είναι ενα θέμα αλλα ειναι αμελητέος μπροστά στο πρόβλημα που έλυσε.

average-review-meaco-dd8l_1

Τον αγορασα κυριως για τα προβληματα αλλεργιας μου

Αξιζει πραγματικα!Τον αγορασα κυριως για τα προβληματα αλλεργιας μου και τον χρησιμοποιω μονο για το δωματιο μου.Πραγματικα με εσωσε.Καθαριζει την ατμοσφαιρα απο υγρασια, σκονη και μικροοργανισμους τα οποια με εκαναν σχεδον καθημερινα αρρωστο.Σκεφτομαι να αγορασω και τα φιλτρα HEPA για ακομα μεγαλυτερη αποστειρωση του αερα.

average-review-meaco-dd8l_1

Έχει πολύ καλή σχέση απόδοσης τιμής

Τον αγόρασα τέλος Δεκεμβρίου 2014. Είχα τρομερό πρόβλημα υγρασίας (μένω Χανιά Κρήτης κοντά στη θάλασσα). Μετά από 3 μέρες συνεχούς λειτουργίας, ξεκινώντας από 92% υγρασία μέσα στο σπίτι και βγάζοντας πάνω από 4 λίτρα την ημέρα, έφερε την ατμόσφαιρα του σπιτιού γύρω στο 60%. Τώρα τον βάζω 4-5 ώρες κάθε βράδυ.
Έχει πολύ καλή σχέση απόδοσης τιμής και δείχνει ποιοτικής κατασκευής.