...

υγρασία και αλλεργίες

 

υγρασία και αλλεργίες. Πώς βοηθάει ένας αφυγραντήρας;

υγρασία και αλλεργίες, υγρασία και υγεία. Η έντονη υγρασία επιδυνώνει ασθένειες όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αναπνευστικές αλλεργίες. Οι αφυγραντήρες Meaco εξαφανίζουν την υγρασία και κάνουν τη ζωή σας πιο άνετη

Έως και 35% των ανθρώπων, σε κάποια φάση της ζωής τους θα υποφέρουν από κάποια αλλεργική αντίδραση. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλό, αλλά δεν είναι τόσο συγκλονιστικό όσο το στατιστικό στοιχείο ότι περίπου το 50% των παιδιών έχουν διαγνωστεί με αλλεργική πάθηση.

Οι ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις λέγονται αλλεργιογόνα και αυτά μπορεί να είναι Τροφικά ή Περιβαλλοντικά. Οι πιο κοινές περιβαλλοντικές αιτίες αλλεργιών είναι:

  • Γύρη από τα δέντρα ή χόρτα
  • Σπόρια μούχλας
  • Τα ακάρεα της σκόνης
  • Μύκητες
  • Σκόνη του σπιτιού

Ο βαθμός της αλλεργιακής αντίδρασης και η επίδραση εκάστου αλλεργιογόνου ποικίλλει από άτομο σε άτομο· για κάποιους μιλάμε για ήπιο ερεθισμό και για άλλους μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Ως κατασκευαστής αφυγραντήρων η Meaco εστιάζει πάντα σε αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα, προφανώς αυτά που είναι συναφή με την υγρασία, ήτοι ακάρεα σκόνης και σπόρια μούχλας. Ποια είναι λοιπόν η σχέση υγρασία και αλλεργίες;

 

Η υγρασία συμβάλει στην εκδήλωση αλλεργίας

Οι συνθήκες υγρασίας δημιουργούν μούχλα

Τα ακάρεα σκόνης ζουν στο κρεβάτι σας και αναπαράγονται πιο γρήγορα όταν η σχετική υγρασία είναι πάνω από 60%. Όταν η μέση σχετική υγρασία στην Ελλάδα είναι 65% – 70% και άνω, μπορείτε να δείτε ότι πραγματικά δημιουργείται πρόβλημα. Είναι τα περιττώματα στα οποία οι άνθρωποι είναι αλλεργικοί. Από τη στιγμή που είναι στον αέρα μπορούμε να τα εισπνεύσουμε, με συνέπεια μερικοί άνθρωποι να παρουσιάσουν αλλεργική αντίδραση.

Τα σπόρια μούχλας (mould spores) είναι σπόροι που απελευθερώνονται στον αέρα για να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερη μούχλα και εισπνέοντάς τα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αλλεργιακή αντίδραση στο αναπνευστικό σας σύστημα. Η μούχλα μεγαλώνει όταν ένα υλικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (δηλ. κάτι που είναι βρεγμένο ή υγρό). Η ταχύτητα δε που αναπτύσεται η μούχλα προσδιορίζεται και καθορίζεται από τη σχετική υγρασία του αέρα. Όσο υψηλότερη είναι η σχετική υγρασία τόσο πιο γρήγορα η μούχλα αυξάνει και εξαπλώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτός είναι ο λόγος που η μούχλα συναντάται πιο συχνά σε μπάνια και βοηθητικούς χώρους. Η μούχλα αρέσκεται επίσης στους κρύους τοίχους με μικρή ροή του αέρα, γι ‘αυτό και μούχλα συχνά βρίσκεται στο πίσω μέρος ντουλαπιών ή ντουλάπες που βρίσκονται σε βορινούς τοίχους.

Είναι προφανές το γιατί ένας αφυγραντήρας συνεισφέρει και έχει άμεση ευεργετική επίδραση στο σπίτι, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον. Αλλά τι γίνεται με τις άλλες αερομεταφερόμενες βρομιές όπως η γύρη και τη σκόνη;

Οι αφυγραντήρες desiccant Meaco (με αποξηραντικό υλικό) όπως ο Meaco DD8L περιλαμβάνουν ιονιστή που θα έχει επίδραση στον περιορισμό της σκόνης στο άμεσο περιβάλλον.
O ιονιστής παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα, τα οποία προσκολλώνται στα σωματίδια σκόνης που βρίσκονται στον αέρα (αόρατα με γυμνό μάτι), γίνονται βαρύτερα από τον αέρα γύρω τους και πέφτουν στο πάτωμα και καθαρίζονται τέλος με ηλεκτρική σκούπα. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, τα βλαβερά σωματίδια μπορούν να αφαιρεθούν από τον αέρα χωρίς να εισέλθουν πάλι σ’ αυτόν.

 

Οι αφυγραντήρες σειράς Platinum διαθέτουν φίλτρο HEPA

Ακόμα υψηλότερο επίδεδο καθαρισμού του αέρα προσφέρει το φίλτρο HEPA. Το φίλτρο αέρα HEPA (High Efficiency Particle Arresting) είναι φτιαγμένο από πολύ μικροσκοπικές ίνες γυαλιού, που έχουν μετατραπεί σε μια πυκνής ύφανσης χαρτί. Αυτό δημιουργεί ένα φίλτρο που αποτελείται από ένα πλήθος πολύ μικρών “κόσκινων” που μπορούν να αιχμαλωτίσουν εξαιρετικά μικρά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων βιολογικών στοιχείων. Από τη στιγμή που ρύποι και σωματίδια παγιδευτούν στο φίλτρο, δεν είναι σε θέση να ρέουν εκ νέου σε κυκλοφορία, λόγω των πόρων υψηλής απορροφητικότητας του φίλτρου αέρα HEPA. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι καθαριστές αέρα χρησιμοποιούν φίλτρο HEPA. Για τους αφυγραντήρες όμως η κατάσταση διαφέρει. Η Meaco είναι η πρώτη εταιρεία πανευρωπαϊκά που δημιουργεί και συνδυάζει για πρώτη φορά ποιοτική αφύγρανση και καθαρισμό του αέρα με φίλτρο HEPA σε μία συσκευή. Αναφερόμαστε στη νέα σειρά αφυγραντήρων Platinum και περιλαμβάνει δύο μοντέλα: Platinum 12L και 20L.
Πρώτον και σημαντικό, μιλάμε για αληθινά φίλτρα HEPA και όχι για απομιμήσεις που αυτοαποκαλούνται “σχεδόν HEPA” “παρόμοιο με HEPA” (ή άλλων παρόμοιων και ασαφών όρων). Το πραγματικό φίλτρο HEPA πληρεί αυστηρά διεθνή πρότυπα και παρακρατεί πραγματικά μικρά σωματίδια που διαφορετικά θα ξέφευγαν από άλλα (λιγότερο εξελιγμένα) συστήματα φιλτραρίσματος.

 

Το φίλτρο HEPA μπορεί να συλλάβει

  1. Γύρη
  2. Σπόρια μούχλας
  3. Σκόνη
  4. Ακάρεα σκόνης περιττώματα
  5. Νεκρά κύτταρα κατοικίδιων

Το φίλτρο HEPA “αιχμαλωτίζει” σύνολο των αερομεταφερόμενων στοιχείων που βρίσκονται στον κατάλογο των αλλεργιογόνων που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Έτσι, εάν είχατε ένα αφυγραντήρα που συνδύαζε όλα τα ευεργετικά στοιχεία που ένας αφυγραντήρας προσφέρει όσον αφορά στη μείωση της σχετικής υγρασίας του αέρα για να αποφεύγεται η συμπύκνωση υγρασίας, μούχλα, υγρασία, που σταματά τα ακάρεα σκόνης να αναπαραχθούν κλπ. με το κατάλληλο φίλτρο HEPA για τον καθαρισμό του αέρα, τότε θα είχατε μία συσκευή στο σπίτι που πραγματικά θα κάνει μια τεράστια διαφορά. Η νέα σειρά Platinum της Meaco κάνει ακριβώς αυτό, πραγματικά καλή αφύγρανση σε συνδυασμό με ένα πραγματικό φίλτρο HEPA για τον καθαρισμό του αέρα, που μας απαλλάσσει από όλα αυτά τα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα. Εάν πάσχετε από άσθμα, έκζεμα, εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα ή άλλες αλλεργίες και έχετε επίσης προβλήματα υγρασίας στο σπίτι σας, τότε ένας αφυγραντήρας, όπως ο Platinum 12L ή 20L θα μπορούσε να κάνει μια πραγματική θετική διαφορά στη ζωή σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ.