...

Αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L

αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L τρόπος λειτουργίας

Meaco DD8L αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant). O Meaco DD8L εκμεταλλεύεται τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης, λειτουργεί χωρίς τη χρήση μοτέρ – συμπιεστή. Η αρχή λειτουργίας του στηρίζεται στο αφυγραντικό υλικό desiccant, το ζεόλιθο (zeolite). Ο ζεόλιθος έχει τη φυσική ιδιότητα να απορροφά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα. Κατ’ επέκταση να τα μετατρέπει σε νερό το οποίο αποθηκεύεται στον κάδο νερού ή με σωληνάκι στην αποχέτευση.

αφυγραντήρας ιονιστής & αντιβακτηριακό φίλτρο

Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L διαθέτει ενσωματωμένο ιονιστή χώρου. Υπάρχει ειδικό μπουτόν που ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τον ιονιστή. Επιπροσθέτως, στο πίσω μέρος της συσκευής, όπου και εισέρχεται ο αέρας δωματίου, ο Meaco DD8L διαθέτει  αντιβακτηριακό φίλτρο σκόνης. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο ξηρός αέρας που θα εξέρχεται από τον αφυγραντήρα έχει φιλτραριστεί και θα είναι καθαρός! Το αντιβακτηριακό φίλτρο θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και όχι με νερό.

Διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη

Ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη. Ο υγροστάτης ελέγχει τη σχετική υγρασία δωματίου. Όπως ο θερμοστάτης χώρου ελέγχει τη θερμοκρασία δωματίου, ο υγροστάτης δίνει εντολή πότε ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί και πότε θα σβήνει. Πάντα βάσει της σχετικής υγρασίας χώρου που έχετε καθορίσει. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα έχετε πάντα σταθερή υγρασία στο χώρο. Ταυτόχρονα μειώνεται κατά πολύ το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα. Έχετε τέσσερις επιλογές υγρασίας:

 

Maximum (μέγιστη) – Λειτουργεί τον αφυγραντήρα έως ότου πιάσει σχετική υγρασία 40%

Normal (κανονική) – Διατηρεί τη σχετική υγρασία στο 50% [ιδανική υγρασία]

Minimum (ελάχιστη) – Διατηρεί τη σχετική υγρασία στο 60%

Laundry (στέγνωμα ρούχων) – Διατηρεί τη σχετική υγρασία στο 35% για το στέγνωμα των ρούχων

 

Ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) φυσάει θερμό αέρα

Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L διαθέτει θερμική αντίσταση. Θερμαίνει τον ξηρό αέρα πριν τον διοχετεύσει στο χώρο. Ο ξηρός αέρας που διαχέεται από τους αφυγραντήρες με ζεόλιθο Meaco είναι περίπου 20°C θερμότερος από τον αέρα δωματίου.

Καθώς ο αφυγραντήρας desiccant φυσάει θερμό αέρα, συμβάλλει στη θέρμανση του δωματίου: ανεβάζει τη θερμοκρασία χώρου κατά 1-2°C. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση αφυγραντήρα θα μειώσει το κόστος θέρμανσης κατά 20% περίπου! Σε καμία περίπτωση ο αφυγραντήρας Meaco DD8L δεν αποτελεί συσκευή θέρμανσης. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης για τη σωστή λειτουργία της συσκευής.

Meaco DD8L | No 1 αφυγραντήρας με ζεόλιθο σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Για πάνω από μία πενταετία ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L είναι ο πρώτος σε πωλήσεις αφυγραντήρας desiccant στην Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά εμπιστεύονται την αποτελεσματικότητά του. Ακόμη και στις πιο σκληρές συνθήκες ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L θα αφυγράνει το χώρο και θα διατηρήσει την υγρασία στα επίπεδα που εσείς επιθυμείτε.

329€

amazonaverage review meaco dd8l Meaco DD8L

Μέση αξιολόγηση amazon.co.uk

αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L
αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L
αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L
αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L

Meaco DD8L Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τύπος αφυγραντήρα αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant)
Δυνατότητα αφύγρανσης 8 λίτρα/ημέρα (στους 1-37°C)
Για σπίτια έως 100m² περίπου
Υγροστάτης ✔ Ναι, ενσωματωμένος
Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης αποχέτευσης
Χρονοδιακόπτης λειτουργίας 1, 2, 4 ή 8 ώρες
Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου
Αυτόματη επανεκκίνηση
Ιονιστής
Φίλτρο ✔ σκόνης + αντιβακτηριδιακό
Επίπεδο θορύβου 39/43/48dBA
Τροφοδοσία Κανονική 230V, 50Hz
Κατανάλωση ρεύματος 30/330/650W
Ροή αέρα 80/100/115m³/h
Ταχύτητες ανεμιστήρα 3
Θερμοκρασία λειτουργίας 1-37°C
Ψυκτικό υγρό κανένα
Χωρητικότητα δοχείου νερού 2 λίτρα
Διαστάσεις (Ύψος x Πλάτος x Βάθος) 500 x 351 x 188mm.
Καθαρό βάρος 6.4Kgs
Εγγύηση 2 έτη

Πότε να χρησιμοποιήσω αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant);

αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) Meaco DD8L ή Meaco DD8L Zambezi πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 15°C.

Ποια λειτουργία να χρησιμοποιήσω;

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η λειτουργία που συνιστάται είναι η “Normal” κανονική. θα διατηρήσει τη σχετική υγρασία στο 50%. Για να αποφύγετε σταγόνες υγρασίας στα μονής μονώσεως παράθυρα ή όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5°C θα πρέπει να προτιμάτε τη Maximum λειτουργία από τη Normal.

Πού να τοποθετήσω τον αφυγραντήρα;

Πολλές φορές παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα υγρασίας σε ένα δωμάτιο, συνήθως στο βορινό μέρος του σπιτιού. Σ’αυτή την περίπτωση, τοποθετήστε αρχικά τον αφυγραντήρα σ’αυτό το δωμάτιο έως ότου το πρόβλημα υγρασίας εξαφανιστεί. Στη συνέχεια τοποθετείστε τον αφυγραντήρα κάπου κεντρικά, κεφαλόσκαλο ή διάδρομο. Η υγρασία έχει την τάση να μετακομίζει με φυσικό τρόπο προς τα ξηρά μέρη, δηλαδή τον αφυγραντήρα. Συνιστούμε να αφήνετε όλες τις πόρτες ανοιχτές, καθώς και τα φύλλα από τις ντουλάπες.

Ασφαλής λειτουργία αφυγραντήρα με ζεόλιθο (desiccant)

Ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) θα πρέπει να τοποθετείται με τη βάση του να πατά πάνω σε μια σταθερή και επίπεδη επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι σε ασφαλή απόσταση από τον τοίχο ή έπιπλα. Στην περίπτωση χρήσης του αφυγραντήρα για στέγνωμα ρούχων, βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα είναι σε μία ασφαλή απόσταση 30 εκατοστών από την είσοδο και έξοδο του αέρα. Αποφύγετε να πέσουν σταγόνες νερού στο εσωτερικό της συσκευής.

Πώς να διατηρήσω σε καλή κατάσταση τον αφυγραντήρα;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγχετε συχνά το φίλτρο και να το καθαρίζετε σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσεων. Εάν χρησιμοποιείται συχνά, το φίλτρο μπορεί να φράξει με σκόνη και σωματίδια. Γι’ αυτό το φίλτρο θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε δύο εβδομάδες. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή χωρίς το φίλτρο αέρα!

Είναι δυνατή η μόνιμη σύνδεση με την αποχέτευση;

Μπορείτε να συνδέσετε το σωληνάκι στον αφυγραντήρα για συνεχή ροή του νερού στην αποχέτευση (περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Απλά συνδέστε το σωληνάκι στην ειδική υποδοχή και βεβαιωθείτε ότι η άκρη του σωλήνα που καταλήγει στην αποχέτευση είναι σε χαμηλότερο ύψος από την ειδική υποδοχή, προκειμένου να υπάρχει ροή προς τα κάτω.
Σε αντίθετη περίπτωση το νερό δεν θα ρέει και μπορεί να προκληθεί υπερχείλιση.

Το υλικό desiccant χρειάζεται αντικατάσταση;

Όχι το αφυγραντικό υλικό desiccant αναγεννάται στο εσωτερικό του αφυγραντήρα και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης.

Μυρωδιά βγαίνει από τον αφυγραντήρα

Όταν χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα desiccant για πρώτη φορά, αλλά και στη συνέχεια, μπορεί περιοδικά να παρατηρήστε μια μυρωδιά να βγαίνει από τον αφυγραντήρα. Αυτό προέρχεται από το αφυγραντικό υλικό Zeolite. Δεν είναι ένδειξη ότι ο αφυγραντήρας είναι ελαττωματικός, ή ότι είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους ή τα κατοικίδια. Η μυρωδιά προκύπτει από το ότι το Zeolite απορροφά μυρωδιές από πράγματα όπως τα τσιγάρα, καλλυντικά, λακ μαλλιών, υλικά οικοδομών και καινούργια έπιπλα, οσμές από μαγείρεμα, κα. Στη συνέχεια όταν το desiccant θερμανθεί, η μυρωδιά απελευθερώνεται στο δωμάτιο. Η μυρωδιά θυμίζει σαν κάτι να καίγεται ή σαν ξινή μυρωδιά. Είναι φυσιολογικό. Δεν διαρκεί πολύ και δεν είναι ένδειξη ελαττωματικής συσκευής. Όταν αποθηκεύετε τον αφυγραντήρα να τον βάζετε στο κουτί του για προστασία από τη σκόνη.

Ο αφυγραντήρας έχει πιάσει την υγρασία, αλλά ο ανεμιστήρας λειτουργεί

Όταν η επιλεγμένη σχετική υγρασία έχει επιτευχθεί ο αφυγραντήρας θα σταματήσει την αφύγρανση του αέρα, αλλά ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί. Όταν αυτό συμβεί η συσκευή θα σταματήσει να συλλέγει νερό και είναι φυσιολογικό. Ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί προκειμένου να πάρει δείγμα από τον αέρα έτσι ώστε ο αφυγραντήρας να γνωρίζει το πότε να ξεκινήσει εκ νέου η συλλογή νερού. Εάν η σχετική υγρασία είναι κάτω από την επιθυμητή τότε δεν υπάρχει λόγος να συλλέξει νερό. Όταν η σχετική υγρασία υπερβεί και πάλι τα επιθυμητά όρια, τότε ο αφυγραντήρας θα μπει σε λειτουργία αυτόματα.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί αφότου έχω σβήσει τον αφυγραντήρα

Ο ανεμιστήρας ψύχει τη θερμαντική αντίσταση στο εσωτερικό του αφυγραντήρα και είναι φυσιολογικό. Ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για 3 λεπτά από τη στιγμή που πατήσετε το μπουτόν Power για να σβήσετε τη συσκευή. Περιμένετε να σταματήσει η λειτουργία του ανεμιστήρα για να μετακινήσετε τον αφυγραντήρα.

Τί συμβαίνει όταν το δοχείο νερού γεμίσει;

Όταν το δοχείο νερού γεμίσει ο αφυγραντήρας θα κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο για να σας ειδοποιήσει και στη συνέχεια θα σταματήσει τη λειτουργία του.

Αποθήκευση αφυγραντήρα με ζεόλιθο (desiccant)

Εάν αφυγραντήρας με ζεόλιθο (desiccant) δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακολουθείστε τα εξής βήματα. Βγάλτε το φις από την πρίζα και αδειάστε το δοχείο νερού. Αφήστε το δοχείο και τον αφυγραντήρα να στεγνώσουν πλήρως. Αυτό μπορεί να πάρει μια-δυο μέρες. Καθαρίστε το φίλτρο αέρα. Αποθηκεύστε τη συσκευή σε χώρο χωρίς σκόνη, μακριά από τον ήλιο, και κατά προτίμηση σκεπασμένη με νάιλον.

average-review-meaco-dd8l_1

Τα προβληματα εχουν εξαφανιστει

Σε διαμερισμα 110 τμ 1ος οροφος με πυλωτη απο κατω απο ολες τις πλευρες [πλην μιας] επαφη με εξωτερικο περιβαλλον, ειχαμεγαλο προβλημα υγρασιας. Καθομαστε στον καναπε στο σαλονι και μυριζε μουχλα. Οι ντουλαπες που ειχαν επαφη με εξωτερικο τοιχο επισης. Ο meaco dd8l εξαφανισε την υγρασια. Τον λειτουργω πρωτη σκαλα ανεμιστηρα μια σταγονα αφυγρανση και το ηλεκτρονικο υγρασιομετρο δειχνει 50% υγρασια οπου σταματαει και η λειτουργια του. Τα προβληματα εχουν εξαφανιστει.

average-review-meaco-dd8l_1

ιδανικό για σπίτια με χαμηλές θερμοκρασίες

Τον αγόρασα πριν απο 15 μέρες και τον χρησιμοποίησα αμέσως σε εξοχικό ορεινής Αρκαδίας. Ο λόγος που τον επέλεξα ήταν η τεχνολογία αφύγρανσης χωρίς ψυκτικό υγρό. Πράγματι με εσωτερική θερμοκρασία που άγγιζε τους 5 Κελσίου (εξωτερική -3) η αφύγρανση ήταν καταπληκτική σε ένα χώρο ενιαίο 100 τετραγωνικών. Και όταν έλειψα για 2 μέρες ανοιγόκλεινε μόνος του. Κατά την αποψή μου είναι ιδανικό για σπίτια σε ορεινές περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.

average-review-meaco-dd8l_1

Εξαιρετική συσκευή

Εξαιρετική συσκευή, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τις πρώτες 3 ημέρες αφαίρεσε από το σπίτι περί τα 16 λίτρα, λειτουργεί αθόρυβα, ακόμη και στην υψηλή ρύθμιση ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός. Η κατασκευή του είναι στιβαρή και ελαφριά συνάμα. Μεταφέρεται και αποθηκεύεται εύκολα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι ότι ζεσταίνει τον αέρα του χώρου αντί να τον παγώνει όπως συνήθως γίνεται με τους αφυγραντήρες με κομπρέσορα. Δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα…

average-review-meaco-dd8l_1

Κορυφαία συσκευή αφύγρανσης

Κορυφαία συσκευή αφύγρανσης. Η λειτουργία της ΔΕΝ επηρεάζει την θερμοκρασία του χώρου αρνητικά όπως οι περισσότερες συσκευές αφύγρανσης όπου χρησιμοποιούν ψυκτικό υγρό και έτσι στην προσπάθεια τους να κάνουν αφύγρανση παράγουν ψύξη. Το συνιστώ σε όποιον ψάχνει σίγουρη λύση και χωρίς παράπλευρες απώλειες. Κόστος αγοράς υψηλό όμως τα αποτελέσματα ανταμείβουν.