αφυγραντήρες ποιότητας

αφυγραντήρες ποιότητας Meaco

 

αφυγραντήρες ποιότητας Meaco

 

Η Meaco είναι η εταιρεία με έδρα την Αγγλία που πραγματικά εξειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στους οικιακούς αφυγραντήρες. Εξελίσσει συνεχώς τους αφυγραντήρες της αναφορικά με την αποδοτικότητα και την κατανάλωσή τους. Δίνει λύσεις στα προβλήματα της αυξημένης ή υπερβολικής σχετικής υγρασίας στο σπίτι ή το γραφείο με δοκιμασμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας και κυρίως αποτελεσματικά. Οι αφυγραντήρες Meaco δεν κάνουν τίποτα άλλο από αυτό που υπόσχονται: αποτελεσματική αφύγρανση με χαμηλό κόστος λειτουργίας.

 

παραγγελία στο 210 3236627

 

αφυγραντήρες Meaco – προβλήματα υγρασίας

Οι αφυγραντήρες Meaco δίνουν λύση στο πρόβλημα της υψηλής υγρασίας που λίγο ή πολύ όλοι μας το έχουμε βιώσει. Είτε πρόκειται για εξοχική κατοικία είτε για τη μόνιμη κατοικία, όλοι μας έχουμε την άσχημη εμπειρία μαυρισμένων τοίχων, μπογιάς στους τοίχους που σκάει, κατεστραμμένα έπιπλα και ξύλινα πατώματα, παράθυρα που στάζουν και αφήνουν μαύρα στίγματα, κ.α. Συνηθισμένα προβλήματα που τελικά μας κοστίζουν μια περιουσία, ξανά και ξανά. Οι αφυγραντήρες Meaco αντιμετωπίζουν εγγυημένα τα προβλήματα υγρασίας: υγρασία στον τοίχο, υγρασία συμπύκνωσης, υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα. Σημαντικό: οι αφυγραντήρες Meaco νέας τεχνολογίας desiccant είναι αποδοτικοί και σε χαμηλές 1-37C° !

 

αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor) vs αφυγραντήρες desiccant

Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή – compressor παίρνει τον αέρα από το δωμάτιο, φιλτράρεται από το φίλτρο και οδηγείται σε υγρά πηνία, παρόμοια με αυτά του ψυγείου. Καθώς τα πηνία είναι ψυχρά, το νερό συμπυκνώνεται και ρέει προς το δοχείο νερού. Στη συνέχεια ο αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα.

Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor) δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χώρους  όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη των 15C°. Ο λόγος είναι ότι ακριβώς επειδή λειτουργούν με μοτέρ, όταν η θερμοκρασία χώρου είναι χαμηλή το μοτέρ πιάνει πάγο. Έτσι σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν προγραμματιστεί να περνούν έως και δύο τρίτα του χρόνου τους σε λειτουργία απόψυξης (προκειμένου να προφυλαχθεί το μοτέρ), παρά αφύγρανσης. Έτσι θα αναλώνονται περισσότερο χρόνο στην απόψυξη του μοτέρ (προκειμένου να μην σπάσει από τον πάγο) παρά στην αφύγρανση του χώρου.

 

αφυγραντήρας desiccant

Ο αφυγραντήρας desiccant παίρνει τον αέρα από το δωμάτιο, φιλτράρεται από το φίλτρο αέρα και οδηγείται σε ένα περιστρεφόμενο τροχό, ο οποίος είναι γεμάτος με το αφυγραντικό υλικό Zeolite και το οποίο απορροφά την υγρασία από τον αέρα. Καθώς ο τροχός διαποτίζεται με νερό, και πρέπει ξανα-στεγνώσει, μία θερμαντική πηγή που βρίσκεται στη βάση του αφυγραντήρα, φυσάει θερμό και στεγνό αέρα πάνω στο Zeolite εξαλείφοντας την υγρασία από τον τροχό. Το Zeolite είναι τώρα έτοιμο να στεγνώσει ώστε να απορροφήσει τους υδρατμούς στον επόμενο κύκλο, και ο ζεστός, υγρός αέρας καταλήγει σε μια μεταλλική επιφάνεια που συμπυκνώσει την υπερβολική υγρασία και οι σταγόνες νερού καταλήγoυν στο ειδικό εσωτερικό δοχείο. Η θέρμανση που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία αφύγρανσης αναμιγνύεται με το στεγνό αέρα, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι ο αέρας που εξέρχεται του αφυγραντήρα δεν είναι απλά στεγνός, αλλά και 10-12°C θερμότερος απ’ ότι ο αέρας που εισήλθε στον αφυγραντήρα. Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L (desiccant) διαθέτει και ενσωματωμένο ιονιστή!

 

αφυγραντήρες Meaco – μείωση κόστους θέρμανσης

Θα παρατηρείτε πόσο δυσκολότερο είναι να θερμάνει κανείς ένα σπίτι με υψηλή σχετική υγρασία (για παράδειγμα όταν ένα σπίτι παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα) και πόσο περισσότερο δαπανηρό. Θα δείτε τεράστια διαφορά στην αμεσότητα της θέρμανσης του σπιτιού, αλλά και του κόστους θέρμανσης εάν το σπίτι σας διατηρεί τα σωστά επίπεδα σχετικής υγρασίας. Σημαντικό: οι αφυγραντήρες desiccant Meaco φυσάνε θερμό αέρα, περίπου 10C° (οι αφυγραντήρες desiccant) πιο ζεστό από τη θερμοκρασία χώρου.

 

αφυγραντήρες Meaco – υγεία

Πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία για τις εξαιρετικά επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει η υψηλή σχετική υγρασία στην υγεία μας. Πέρα από τη συντήρηση του σπιτιού, η υγεία θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο και να ενημερωνόμαστε. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι λύσεις είναι απλές και πραγματικά οικονομικές.

Μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της υψηλής υγρασίας αποδεικνύουν ότι η υψηλή σχετική υγρασία επηρεάζει άμεσα τη συχνότητα εμφάνισης αναπνευστικών αλλεργιών. Πειραματικές μελέτες σχετικά με μεταδιδόμενα από τον αέρα μολυσματικών βακτηρίων και ιών έχουν δείξει ότι η επιβίωση αυτών των μολυσματικών οργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι μεταξύ 40 και 70%. Επιδημιολογικές μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι λιγότερες για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε περιβάλλον με μεσαία έναντι χαμηλής ή πολύ υψηλής υγρασίας. Τέλος, είναι γνωστό ότι τα υψηλά επίπεδα υγρασίας αποτελούν ευνοϊκή συνθήκη για την αναπαραγωγή των ακάρεων σκόνης και της έντονης ύπαρξης σπόρων μούχλας. Όσο υψηλότερη η υγρασία τόσο μεγαλύτερη είναι η αναπαραγωγή τους και η πιθανότητα μερικοί άνθρωποι να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι αφυγραντήρες Meaco εξαφανίζουν τα ανθυγιεινά συμπτώματα της υγρής ατμόσφαιρας, ακάρεα και μύκητες, σπόρια μούχλας και άλλα στοιχεία βλαβερά για την υγεία.

Συμβουλές – οδηγός για την επιλογή του κατάλληλου αφυγραντήρα

Για αποτελεσματικό έλεγχο της υγρασίας είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον σωστό αφυγραντήρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το καθοριστικό κριτήριο είναι εάν ο χώρος σας θερμαίνεται σωστά και έπειτα το εμβαδόν αυτού. Για χώρους που η θερμοκρασία είναι κάτω από 15°C είναι απαραίτητος ένας αφυγραντήρας desiccant, όπως ο Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior.

Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο αφυγραντήρα