...
Αφυγραντήρες Meaco μοντέλα

αφυγραντήρες ποιότητας – Η Meaco είναι η εταιρεία με έδρα την Αγγλία που πραγματικά εξειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στους οικιακούς αφυγραντήρες. Εξελίσσει συνεχώς τους αφυγραντήρες της αναφορικά με την αποδοτικότητα και την κατανάλωσή τους. Δίνει λύσεις στα προβλήματα της αυξημένης ή υπερβολικής σχετικής υγρασίας. Δοκιμασμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας και κυρίως αποτελεσματικά για χρήση στο σπίτι ή το γραφείο. Αφυγραντήρες ποιότητας Meaco: αποτελεσματική αφύγρανση με χαμηλό κόστος λειτουργίας.

 

αφυγραντήρες ποιότητας Meaco

 

για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 3236627

 

 

αφυγραντήρας με συμπιεστή (compressor) vs αφυγραντήρας desiccant

Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή – compressor παίρνει τον αέρα από το δωμάτιο, φιλτράρεται από το φίλτρο και οδηγείται σε υγρά πηνία, παρόμοια με αυτά του ψυγείου. Καθώς τα πηνία είναι ψυχρά, το νερό συμπυκνώνεται και ρέει προς το δοχείο νερού. Στη συνέχεια ο αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα.

Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή (compressor) δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη των 15C°. Ο λόγος είναι ότι ακριβώς επειδή λειτουργεί με μοτέρ, όταν η θερμοκρασία χώρου είναι χαμηλή το μοτέρ του αφυγραντήρα πιάνει πάγο. Έτσι σε χαμηλές θερμοκρασίες, ο αφυγραντήρας με συμπιεστή έχει προγραμματιστεί να περνά έως και δύο τρίτα του χρόνου του σε λειτουργία απόψυξης (προκειμένου να προφυλαχθεί το μοτέρ), παρά αφύγρανσης. Έτσι θα αναλώνει περισσότερο χρόνο στην απόψυξη του μοτέρ (προκειμένου να μην σπάσει από τον πάγο) παρά στην αφύγρανση του χώρου.

 

αφυγραντήρας desiccant

Ο αφυγραντήρας desiccant παίρνει τον αέρα από το δωμάτιο, φιλτράρεται και οδηγείται σε ένα περιστρεφόμενο τροχό, ο οποίος είναι γεμάτος με το αφυγραντικό υλικό Zeolite και το οποίο απορροφά την υγρασία από τον αέρα. Καθώς ο τροχός διαποτίζεται με νερό, και πρέπει ξανα-στεγνώσει, μία θερμαντική πηγή που βρίσκεται στη βάση του αφυγραντήρα. Φυσάει θερμό και στεγνό αέρα πάνω στο Zeolite εξαλείφοντας την υγρασία από τον τροχό. Το Zeolite είναι τώρα έτοιμο να στεγνώσει ώστε να απορροφήσει τους υδρατμούς στον επόμενο κύκλο. Ο ζεστός, υγρός αέρας καταλήγει σε μια μεταλλική επιφάνεια που συμπυκνώσει την υπερβολική υγρασία και οι σταγόνες νερού καταλήγoυν στο ειδικό εσωτερικό δοχείο.

Η θέρμανση που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία αφύγρανσης αναμιγνύεται με το στεγνό αέρα, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι ο αέρας που εξέρχεται του αφυγραντήρα δεν είναι απλά στεγνός, αλλά και 10-12°C θερμότερος απ’ ότι ο αέρας που εισήλθε στον αφυγραντήρα. Ο αφυγραντήρας Meaco DD8L Zambezi (desiccant) διαθέτει και ενσωματωμένο ιονιστή!

Συμβουλές – οδηγός για την επιλογή του κατάλληλου αφυγραντήρα

Για αποτελεσματικό έλεγχο της υγρασίας είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον σωστό αφυγραντήρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το καθοριστικό κριτήριο είναι εάν ο χώρος σας θερμαίνεται σωστά και έπειτα το εμβαδόν αυτού. Για χώρους που η θερμοκρασία είναι κάτω από 15°C είναι απαραίτητος ένας αφυγραντήρας desiccant, όπως ο Meaco DD8L και Meaco Zambezi.

Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο αφυγραντήρα