...

αφυγραντήρες για χαμηλές θερμοκρασίες

αφυγραντήρας για σπίτι χωρίς θέρμανση

αφυγραντήρες για χαμηλές θερμοκρασίες – κάτω από 15°C

Σε οποιονδήποτε χώρο με θερμοκρασία κάτω από 15°C ο αφυγραντήρας με συμπιεστή (compressor) πολύ απλά δε θα δουλέψει. Είναι απλό: οι αφυγραντήρες με μοτέρ (compressor) δεν έχουν κατασκευαστεί για να λειτουργούν σε τέτοιες συνθήκες! Η λειτουργία τους στηρίζεται στη συμπύκνωση του αέρα με τη βοήθεια του συμπιεστή. Όταν όμως η θερμοκρασία χώρου είναι χαμηλή το μοτέρ του αφυγραντήρα θα πιάσει πάγο και η συσκευή θα τεθεί σε κατάσταση απόψυξης. Kατάσταση αυτοπροστασίας, ακριβώς για να μη σπάσει το μοτέρ από τον πάγο. Έτσι για μία ώρα λειτουργίας οι αφυγραντήρες με μοτέρ ξοδεύουν το μισό μόνο χρόνο περίπου για να αφαιρέσουν την υγρασία από τον αέρα. 30-40 λεπτά της ώρας θα αναλωθούν στην αυτόματη λειτουργία απόψυξης του μοτέρ, παρά στην αφύγρανση του χώρου.

Εφαρμογές:

  • Κατοικίες με ελλειπή θέρμανση
  • Εξοχικές κατοικίες
  • Σκάφη
  • Τροχόσπιτα
  • Συνεργεία, εργαστήρια
  • Ωδεία, αποθήκευση μουσικών οργάνων
  • Καταστήματα
  • Αποθήκες
  • Υπόγεια

Αφυγραντήρες συμπιεστή είναι αναποτελεσματικοί σε χαμηλές θερμοκρασίες

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι αφυγραντήρες με συμπιεστή (compressor) εξάγουν λιγότερο νερό από τον αέρα όσο η θερμοκρασία πέφτει. Για παράδειγμα, ο αφυγραντήρας Meaco 20L, που εξάγει σε 20 λίτρα την ημέρα στους 30°C και 80% σχετική υγρασία, θα εξάγει περίπου 3-5 λίτρα ανά ημέρα, όταν χρησιμοποιείται σε ένα γκαράζ ή ένα σπίτι με θερμοκρασία χαμηλότερη των 10°C.

Αφυγραντήρες τεχνολογίας Desiccant δεν επηρεάζονται από το κρύο

Οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant (ξηραντικοί με ζεόλιθο) από την άλλη πλευρά, είναι αφυγραντήρες για χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω των 15°C. Λειτουργούν ανεπηρέαστα και η απόδοσή τους θα παραμείνει ακριβώς η ίδια ανεξαιρέτως της θερμοκρασίας χώρου. Ως εκ τούτου, ένας αφυγραντήρας desiccant, όπως ο Meaco DD8L ή ο Meaco DD8L Zambezi 8 λίτρων, θα εξαγάγουν στην πραγματικότητα τη διπλάσια ποσότητα νερού από έναν αφυγραντήρα με συμπιεστή 20 λίτρων.

Μόνιμη σύνδεση με την αποχέτευση και αυτόματη επαναφορά του αφυγραντήρα μετά τη διακοπή ρεύματος

Στις εξοχικές κατοικίες για παράδειγμα που απαιτείται αφυγραντήρας desiccant, είναι απαραίτητη η δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης του αφυγραντήρα με την αποχέτευση. Γι’ αυτό το λόγο, οι αφυγραντήρες desiccant Meaco DD8L και DD8L Zambezi διαθέτουν στη συσκευασία σωληνάκι μόνιμης σύνδεσης με την αποχέτευση. Επίσης είναι εξοπλισμένοι με τη λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης μετά από τη διακοπή ρεύματος. Έτσι, με το που επανέλθει το ρεύμα ο αφυγραντήρας θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία. Xωρίς να χρειάζεται κάποιον να πατήσει κάποιο κουμπί έναρξης λειτουργίας.

Ποιόν αφυγραντήρα να προτιμήσετε, συμπέρασμα

Αν έχετε χώρο ή χώρους όπου η θερμοκρασία θα είναι πάντα πάνω από 15°C, οι αφυγραντήρες συμπιεστή θα είναι μια χαρά. Εάν η θερμοκρασία είναι πιθανό ή βέβαιο να πέσει κάτω από 15°C, τότε χρειάζεστε οπωσδήποτε αφυγραντήρες για χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή έναν αφυγραντήρα desiccant Meaco.

αφυγραντήρας για σπίτι χωρίς θέρμανση